80 dkg sertésoldalas
2 evőkanál borecet
2 evőkanál méz
2 evőkanál olaj
1 kiskanál pirospaprika
só, fokhagymás bors
1/2 evőkanál kakukkfű
1. Tisztítsuk meg az oldalasunkat és vágjuk le kisebb részekre., majd mindegyiket dörzsöljük be sóval, fokhagymás borssal. Készítsük el a következő keveréket: keverjük össze a borecetet, a mézzel, az olajjal, a szezámmaggal, a pirospaprikával, kakukkfűvel. Forgassuk meg az oldalasokat ebben a keverékben, hagyjuk benne állni is egy kicsit. (akár egy éjszakát is)
2. Olajozzunk egy tepsit és fektessük bele az oldalasokat, a maradék páclét locsoljuk rá. Tegyük sütőbe, süssük 200°C-on ropogósra. Hogy a hús ne száradjon ki, sűrűn locsoljuk meg a páclével.
Tört burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.