ügyes
Fél kilónyi filézett csirkehús
1 evokanál étkezési keményíto
2 evokanál szójaszósz
1 evokanál méz
4 evokanál fehérbor
300 gramm gyalult fejeskáposzta
1 kis borsókonzerv
1 kis kukoricakonzerv
olaj, kari fuszer / curry /, só, orolt feketebors
Ezt a receptet talán húsz éve kaptam a barátnomtol, már nagyon régen nem készítettem, pedig nagyon finom, kiadós és cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják.
A csirkehúst kockákra vágjuk, meghintjuk az étkezési keményítovel és megkeverjuk.
A mézet , a szójaszószt és a bort osszekeverjuk és ráontjuk a húsra, legalább fél órát állni hagyjuk.
Kevés olajon hirtelen megsutjuk a húst, majd tányérra szedjuk és melegen tartjuk.
A megmaradt olajos húslére dobjuk a vékonyra szeletelt káposztát, megszórjuk kari porral /curry/ és pirítjuk. Pici vizet ontunk alá, pár csepp szójaszószt teszunk rá és félpuhára dinszteljuk. Majd hozzáadjuk a húst, kukoricát és a borsót, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és puhára pároljuk.
Én roppanósra készítettem a káposztát, úgyhogy ez tíz perc volt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.