4 db nagyobb csirkecomb
2 ek.méz
2-3 gerezd fokhagyma
1 db chili paprika vagy 1 tk.chili por
1 ek.szárnyas fűszer
1 ek.só
őrölt fehér bors
1 dl olíva olaj
2 ek. mustár
4 fej vöröshagyma
étolaj
finom liszt
Előkészítés:A vöröshagymát megtisztítjuk,karikákra vágjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk,megmossuk,sózzuk. A chilit apróra vágjuk. Ha nagyok a combok 2-3 helyen csontig bevágjuk. Jobban átjárja a páclé és hamarabb megsül. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel,mézzel,mustárral,átnyomott fokhagymával és a chilivel. A combokra öntjük a fűszeres olajat és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Még jobb ha a pácolást előző nap végezzük.
Elkészítés:A combokat tepsibe tesszük,ráöntjük a páclevet és egy deci vizet. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb.egy órát sütjük /amíg a hús megpuhul /levesszük a fóliát és a combokat szép pirosra sütjük. A vöröshagymát karikákra szedjük,lisztezzük és bő forró olajban kisebb adagokban kisütjük. A combokat a sült hagymával és tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.