Egyszerű és nagyszerű!:)
3 cs Tante Fanny Friss mézeskalács tészta 400g
krém:
2,5 dl tej
15 dkg cukor
1 cs vaníliás puding por
25 dkg margarin
1 tábla csokoládé bevonó
2 cs Tanta Fanny felhasználásával mézestorta.
A tésztát kb. 20 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőszekrényből, majd gyúrjuk át!
A tésztát kb. 5 mm vastagra nyújtjuk ki, osszuk el 3 részre, és a lapokat előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 6-8 perc alatt sütjük meg.
Miután kihült megtöltjük a lapokat rétegesen a krémmel.
Gőz felett felmelegítjük a tortabevonót, és a torták tetejére simítjuk, és díszítjük.
Hűvös helyen pár napig érdemes pihentetni.
1 cs Tante Fanny pedig külömböző formákat szaggatunk ki és sütjük meg, majd díszítjük.
Krém:
1,5 dl tejet feforralunk 15 dkg cukorral.
1 dl tejben a vanília pudingport elkeverjük és 10 percig állni hagyjuk, majd a 1,5 dl felforralt tejbe belefőzzük, és ha elég sűrű félretesszük hűlni.
25 dkg margarint kikeverünk és a kihült tejes pudinghoz keverjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.