1/2 kg makaróni
20 dkg sonka
30 dkg gomba
10 dkg füstölt szalonna /vagy étolaj/
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kis doboz paradicsom püré
2 dl ketchup
só
őrölt fekete bors
oregánó
bazsalikom
cukor /ha szükséges /
20 dkg reszelt trappista sajt
Előkészítés:a hagymát apróra a sonkát és a szalonnát vékony csíkokra,a gombát szeletekre vágjuk.
Elkészítés:A tésztát sós vízben kifőzzük.A kipirított szalonnán /vagy olajon / megdinszteljük a hagymát,rányomjuk a fokhagymát.Hozzáadjuk a sonkát és 8-10 percig pirítjuk.Sózzuk,borsozzuk,oregánót és bazsalikomot adunk hozzá.Rátesszük a gombát és addig pároljuk míg kezdi elfőni a levét.Belerakjuk a paradicsompürét és a ketchupot.5-6 percet forraljuk majd levesszük a tűzről.Cukorral ízesítjük / ha savanyú a paradicsompüré /Tálalásnál a ragut a kifőtt tésztára szedjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.