Hozzávalók:
50 dkg makaróni tészta
50 dkg darált hús ,sertés lapockából
15 dkg sampinyon gomba,
15 dkg fõtt füstölt sonka (legjobb hozzá a kötözött sonka),
2 dl paradicsompüré, nálam házi készítésű
10 dkg reszelt parmezán sajt,
7 dkg vaj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 marhahúsleves-kocka,
1 teáskanál cukor,
fél dl étolaj
1-1 púpozott mokkáskanál szárított bazsalikom,
pici rozmaring és kakukkfû,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.
1 tk piros paprika
Elkészítés:
A makarónit a szokásos módon megfõzöm. Az olajon fehéredésig pirítom a darált húst ,közben egy kis vízzel felengedem és meghintem a piros paprikával. A vízzel készre főzöm Eközben a vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítom, a megmosott és letisztított gombát a fõtt sonkával együtt metéltre vágom. A vajat felforrósítom, ráteszem a hagymát, és fedõ alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a gombát. Megsózom, megborsozom, és ismét fedõ alatt, saját levében, puhára párolom. Ha már zsírjára sült, hozzáadom a paradicsompürét és a sonkát, ezután együtt pirítom tovább még néhány percig. Rászórom az összes fûszert, és másfél dl vízzel felengedem. Kevergetve összeforralom. Ezt a szószt botmixerrel pürésítem . Ezután ráöntöm a husira és beleforgatom a fõtt makarónit. A fele reszelt sajtot rászórom és jól összekeverem. A kitálalt milánói makarónit ki-ki még külön is megszórja a megmaradt reszelt sajttal.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.