A zöldségféléket megtisztítom, feldarabolom. Lehet karikára, hasábra is vágni őket, de én a vékony csíkokra (zsülienre) vágott zöldségeket kedvelem, esztétikai okból, és azért, mert így időt spórolunk, ugyanis így felvágva gyorsabban megfőnek.
Először a hagymát pároljuk meg kevés olíva olajon, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és megsózzuk. Felöntjük csirke, vagy más alaplével, de adható hozzá víz is, amibe leveskockát teszünk. Először a sárgarépát, majd később a gombát, és a többi zöldségfélét tesszük a lébe. Én fagyasztott zöldborsót, és zöldbabot használtam, de jó hozzá a friss is. Ha frisset főzünk bele, azt a sárgarépával együtt tegyük a lébe! A darabolt paradicsom, és a paradicsompüré is a levesbe kerül. Hozzáadom a durvára vágott újhagymát, a finomra vágott bazsalikom, és oregánó leveleket, és felfőzöm.
Külön, sós, lobogó vízben kifőtt spagetti, vagy másféle tésztára szedem, és frissen borsot őrlök rá.
Blogomban még több információt olvashatsz:
http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/02/minestrone.html