Hozzávalók:
28dkg liszt
10dkg darált mogyoró(nem földi,hanem igazi)
7dkg porcukor
2 cs van.cukor
21dkg vaj /margarin
A hempergetéshez még porcukor
A tésztához valókat összegyúrjuk,majd hűtőben egy órát pihentetjük.
Azután lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk,majd 5 centis
csíkokra vágjuk. A csíkokat 1 centis kis csíkokra vágjuk,hengert
formázunk és kifliformára alakítjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,
éselőmelegített,180-200 fokos sütőben megsütjük.
Vigyázzunk,nagyon hamar sülnek.
Még azon forrón-melegében,ahogy kikerűltek a sütőből,porcukorba hempergetjük.
Korlátlan ideig eláll.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.