6 db tojás
2 evk víz
8 evk liszt
3 vanílliás cukor
20 dkg cukor
1 sütőpor
1 csoki puding
1,5 dl tej
1 tasakos tejszinhabbpor
fél tej
20 dkg darált mogyoró
10 dkg margarin
3 evk rum aroma
3 evk csoki dara
2 evk tejszinhabb
A tojásokat szét választjuk,és a fehérjét jó keményre fel verjük 2 evk vízzel is sárgáját másik tálban a cukor felével,és a vanílliás cukorral, sütőporral,jól ki keverjük robot géppel,ezután a sárgájához finoman a lisztet adagoljuk,és a kemény tojás habot hozzá keverjük lasan,és egy közepes tepsi alját elő készítünk,meg kenjük margarinnal enyhén,és enyhén lisztezzük a tepsit,csak az alját,és bele öntjük a piskóta masszát,és elő melegített sütőben 25 perc körül meg sül,ekkor közben készítjük,a tölteléket,a fél liter tejben a pudingotcukorral keményre főzzzük,és közben össze főzzük a mogyoróval is ,és két vanílliás cukorral is,amikor a puding majdnem ki hült,bele tesszük , a 10 dkg margarint,és jól el keverjük,és hagyjuk teljesen ki hülni a krémet,és közben a tejszin habbport a tejjel fel verjük keményre,és több mint a felét a ki hült krémünkbe keverjük robot géppel,hogy ne legyen csomós,és közben bele dolgozzuk a rum aromát,és a piskótát három lapra osztjuk,és mag kenjük a lapokat ,a tetejét csak a szélénél,és a közepét a ki maradt tejszinhabbal kenjük meg,és torta darával,ami itt csoki dara,körbe szórjuk,és picit még a tetején is díszítünk,hogy kívánatosabb legyen,egy ,két óra hűtés után fogyasztható.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.