Nagyon gusztusos!Mentettem!:)
2 kg krumpli
só, bors ízlés szerint
2 db tojás
1 nagy fejhagyma
fél kiló csirkemell
1 dl olaj
2 gerezd fokhagyma ( vagy fokhagyma por )
10 dkg reszelt sajt
1 nagy pohár tejföl
10 dkg brindza.
A krumplit elkészítjük ahogy szoktuk, fűszerezzük ízlés szerint, lehet tenni bele fokhagymát, vagy vöröshagymát, ki mit akar.
Ma kb. 2 kilónyi krumplit reszeltem, ehhez adtam 2 tojást, nem fűszerezek nagyon, só, bors, kevés fokhagymapor és süthető.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk és tányérnyi lapcsánkákat sütünk.
A hagymát jól megdinszteljük, hozzá adjuk a csíkokra vágott csirkemellet és pár perc alatt összesütjük, só, bors, ezzel töltjük a lapcsánkát.
A brindzát összetörjük, elkeverjük a tejföllel és mikróban összeforraljuk.
A csirkemellből teszünk egy csíkban a lapcsánkára, feltekerjük mint a palacsintát és a tejfölös masszával leöntjük, erre teszünk reszelt sajtot, 1 percre berakjuk a mikróba hogy ráolvadjon a sajt.
Nem feltétlenül kell hozzá a brindza, de így finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.