Gondolom lekvár nélkül is jó lehet,ugye?
A tésztához:
250 gr darás liszt
250 gr rétes liszt
4 dc langyos tej
20 gr élesztő
1 evőkanál cukor
1 egész tojás
1 csipet só
4 evőkanál olaj
A túrókrémhez:
250 gr krémtúró
1/16-od vaj
2 tojássárgája
2 tojás fehérje habbá verve
1 vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
Azonkívül kell még a díszítéshez 150 gr szilvalekvár ,egy marék durvára vágott dió,és egy kevés kristálycukor.
1 tojás a tészta megkenéséhez
Egy kevés olaj 2 tepsi kikenéséhez
Egy tálba szórom a két féle lisztet, megsózom, összekeverem, hozzáadom az egész tojást, majd beleöntöm a langyos tejben, cukorral felfuttatott élesztőt.
Hólyagosra dolgozom, aztán belecsurgatom az olajat, és még dolgozok vele.
Meleg helyre tesszem, letakarom, és a duplájára kelesztem.
Közben a hozzávalókból elkészítem a túrókrémet.
Amikor a tészta megkelt, egy meglisztezett gyúródeszkára borítom, kézzel szétterítem, és egy 8 cm átmérőjű lisztezett pohár segítségével korongokat szaggatok belőle.
20 db lesz a végeredmény. 2 tepsit olajjal kikenek.
A tésztakorongokat a tepsikre helyezem.
Kézzel a közepüktől kifelé szétnyomkodom, így a közepükben mélyedés keletkezik.Szélüket körbe egy felvert tojással megkenem.
A túrókrémet rákenem a tésztakorongokra úgy, hogy a tojással megkent rész érintetlen maradjon.
A túrókrém közepébe 1-1 jó kiskanál házi szilvalekvárt (ha nincs jó a bolti is) teszek, kissé szétnyomom,
a lekvárra durvára vágott diót szórok, majd a kristálycukorral megcukrozom.
Előmelegített sütőben 180 -200 fokon 30 percig szépen megsütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.