Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Gyümölcs étel receptek » Morzsás almás sütemény

felvitel dátuma: 2015-08-25 07:31:24       mai nézettség: 1       nézettség: 2165
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

Morzsához:

*25 dkg liszt

*15 dkg margarin

*15 dkg cukor

Tésztához:

*40 dkg liszt

*0,5 tasak sütőpor

*1 csipet só

*10 dkg porcukor

*12,5 dkg margarin

*1 kisebb citrom reszelt héja

*2 tojás sárgája

*1 dl tejföl

Töltelékhez:

*1,5 kg alma (feldolgozás előtt mért súly)

*2 tasak vaníliás cukor

*Cukor ízlés szerint (nálam 5 ek)

*1 púpos tk őrölt fahéj

*1 marék darált keksz (esetleg zsemlemorzsa vagy búzadara)

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Először a morzsát készítjük el, a lisztet egy tálkába mérjük, hozzáadjuk a cukrot és margarint, majd lazán összedolgozzuk. Nem szükséges alaposan összegyúrni, elég, ha morzsalékosra összeáll. Lezárva a hűtőbe toljuk.

A tésztához a lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót, a sütőport, a porcukrot, elmorzsoljuk benne a margarint, majd belereszeljük a megtisztított, szárazra törölt citrom héját, beleütjük a tojások sárgáját, belemérjük a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk.

Egy nagyméretű tepsit (38*30 cm) kikenünk kevéske margarinnal, megszórunk finoman liszttel.

A tésztát lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk, majd a sodrófára feltekerve a tepsibe fektetjük. Kicsit megszurkáljuk villával.

A sütőt előmelegítjük.  A megtisztított almákat meghámozzuk a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a levét kicsavarjuk.

A gyümölcshúst egy tálba téve megszórjuk a cukrokkal, a fahéjjal és jól összekeverjük.

A tészta tetejét meghintjük a kekszmorzsával, egyenletesen elsimítjuk rajta a tölteléket.

A hűtőből kivett morzsát a tetejére morzsoljuk.

180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Ha kihűlt, vékonyan meghintjük porcukorral és egy éles késsel szeleteljük. Nem szükséges a megszokott szeleteléshez ragaszkodnunk, vághatjuk háromszög alakúra vagy egy pogácsa szaggatóval is kiszúrhatjuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.