Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Mozart torta (3 lapos)

felvitel dátuma: 2011-02-05 16:28:03       mai nézettség: 1       nézettség: 5370
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

Tésztához: 20 dkg marcipán, 25 dkg vaj, 20 dkg cukor, 2 csomag vaniliás cukor, pár csepp mandula aroma, csipet só, 4 tojás, 30 dkg liszt, 3 teáskanál sütőpor, 5 evőkanál tej.

Töltelékhez és díszítéshez: 20 dkg nutella, 5 dkg étcsokoládé, 650 g cukrozott habtejszín, 40 dkg áfonya vagy  ribizlilekvár, 1 csomag habfixáló, Mozart golyó

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A durvára reszelt marcipánt a puha vajjal, cukorral és vaniliás cukorral, csipet sóval, kevés mandulaaromával krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat és a tejjel felváltva, hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Vajjal kikent (kb. 25 cm átmérőjű) kapcsos tortaformában sütjük a tésztát 3 részre osztva, egyenként 15-17 percig, 175 fokon.(Akinek nagyon jó a sütője, az egyben is megsütheti, és aztán ha kihűlt, vágja lapokba.Ebben az esetben a sütési idő 45-50 perc. Az én sütőm sima gázos és ha egyben sütném, az alja megégne, a közepe nyers maradna.)Ha a lapok kihűltek, de picit púposak, én késsel levágom a "púpot", hogy a lap vízszintes legyen. Az 1. lapot megkenem lekvárral, ráteszem a 2. lapot, ezt pedig nutellával kenem meg (az üveget meleg vízfürdőbe állítom, így a krém meglágyul és folyós lesz) majd beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen. Addig a tejszínt habbá verem a habfixálóval.Ha valaki túl lágynak ítélné, 1-2 kávéskanál zselatint oldjon fel langyos vízben, majd keverje a habba.
 A tejszínhab egy részét kenjük a nutellára, tegyük rá a 3. lapot, majd az egész tortát kenjük meg kívülről is habbal.
 A tetejére nyomjunk habrózsákat, erre ültessük a félbe vágott Mozart-golyókat, szórjuk meg csoki és marcipánforgáccsal. A hűtőbe visszatéve pihentessük 1-2 órát.

Szakács: Toria83


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Somogyváriné Szilvai Magdolna 2011 május 14

Nagyon guszta szép és mutatós .Ez a Mozart torta.

0/10 Toria83 2011 május 28

Köszönöm!És még milyen finom! A párom marcipánbolond, az ő születésnapjára szoktam megsütni.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.