Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Olasz » Mozzarellával töltött mediterrán húsgolyók

felvitel dátuma: 2015-04-04 11:18:05       mai nézettség: 1       nézettség: 993
részletes recept
Hozzávalók 3 személyre:
Ahúsgolyókhoz:
 
kb. 80 g. mini mozzarella, (8-10 db.) 30 dkg. darált sertéshús, 1 evőkanál rizs, 1 tojás, friss bazsalikom, oregánó, petrezselyem zöld, snidling, ½ mag nélküli csili, , frissen őrölt bors.
 
A raguhoz:
 
1 db. színes paprika, 1 szál sárgarépa, 1 szál újhagyma, ½ szál szárzeller, 3 gerezd fokhagyma, kevés petrezselyem zöld, néhány bazsalikom levél, , frissen őrölt bors, 3 – 4 dl. paradicsomszósz.
40 dkg. száraztészta ( hosszú metélt, spagetti, makaróni, fodros kocka, vagy bármilyen olaszos jellegű, de nem nagyméretű tészta)
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
A húsgombócokat készítem el először. A darált húshoz rizst, tojást, kimagozott apróra vágott csilit, és apróra vágott zöld fűszereket keverek, sózom, enyhén megborsozom, majd összedolgozom. Egy órára a hűtőbe teszem.
A mini mozzarellákat kétfelé vágom, és kis húspogácsák közepébe teszem, majd enyhén olajos kézzel golyókat formálok belőlük. Ebből a mennyiségből 16 kisebb golyót készítettem. Forró, enyhén sós vízben, a golyókat megfőzöm. Addig kell főzni, míg a forrás közben a golyók a víz tetejére emelkednek, és utána még öt percig
 
Míg a húsgolyók főnek, elkészítem a ragut.
A sárgarépát, és a színes paprikát vékony csíkokra (zsülienre) vágom, az újhagymát felkarikázom, a fokhagymát szétnyomom, a halványító zellert is felkarikázom. Néhány bazsalikom, és petrezselyem levelet apróra vágok. Kevés olíva olajon először a sárgarépát, majd a többi zöldségfélét megpárolom, és mikor enyhén megpuhultak, megsózom, megborsozom, és hozzáadom a szétnyomott fokhagymát, valamint felöntöm paradicsomszósszal
 
Használható hozzá konzerv hámozott paradicsom is, de én a papírdobozos paradicsomszószt használtam, majdnem az egész dobozt. Összeforralom, majd a közben forró, sós vízben kifőzött tésztát, valamint a leszűrt húsgombócokat is beleforgatom a serpenyőbe. A tésztát nem csepegtettem le, hanem a főzővízből, szűrővel, közvetlenül a serpenyőbe tettem. Jól átforgattam, majd tálaltam. Három részére elegendő adag lett belőle.
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/02/mini-mozzarellaval-toltott-mediterran.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.