Hozzávalók:
· 8 szelet karaj csont nélkül
· 1 db chili paprika
· 2-3 evőkanál mustár
· só ízlés szerint
· csipet őrölt bors
A panírozáshoz:
· 15 dkg finomliszt
· 3 db tojás
· 20 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
· étolaj
A körethez:
· 1 kg burgonya
· 3 dl majonéz
· 2 dl tejföl
· só
· 2 ek mustár
· porcukor
· citromlé
· őrölt fehér bors
· só
· 1 cs. újhagyma
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és kockákra vagy karikákra vágjuk, hagyjuk hűlni. A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral. Ízlés szerint ízesítjük sóval, porcukorral, citromlével, fehér borssal. Beleforgatjuk a kihűlt burgonyát és a hagymát majd a hűtőbe tesszük egy órára.
A chili paprikát apróra vágjuk, elkeverjük a mustárral. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket vékonyan megkenjük a chilis mustárral és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is megtehetjük, úgy a hús még finomabb lesz.
A húst a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő, forró olajban, közepes lángon kisütjük.
Köretnek majonézes burgonyát készítettem mellé.
Csirke, vagy pulykamellből is elkészíthető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.