Hozzávalók:
1 db pecsenye kacsa
szárnyas fűszer só
1 dl must
1 dl fehérbor
A mártáshoz:
2 fürt nagy szemű édes szőlő
2 dl édes fehérbor
1 dl must
1 ek. méz
1 ek. étkezési keményítő
1 citrom leve
Előkészítés:A kacsát megtisztítjuk,megmossuk. Kívül-belül megszórjuk a fűszer sóval. A kacsát egy mélyebb tepsibe tesszük,aláöntjük a bort és a mustot majd lefóliázzuk a tepsit. A kacsa méretétől függően 1-1,5 órát hagyjuk a fólia alatt párolódni majd kibontva szép pirosra,ropogósra sütjük.
A mártáshoz a szőlőt leszemezzük, a bort és a mustot felforraljuk,majd a keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a szőlőt,mézzel és a citrom levével ízesítjük.
A megsült kacsát részeire szedjük a szőlőmártással és tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.