50 dkg darált marhahús
1 kg padlizsán
1 kg burgonya
10 dkg vaj
3 ek finom liszt
4 dl tej
2 fej vöröshagyma
3 db paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
só
1 mk.őrölt fekete bors
1 mk.oregánó
1 mk.őrölt kömény
1 mk.őrölt fahéj
1 dl olíva olaj
ételízesítő
20 dkg reszelt trappista vagy parmezán sajt
Előkészítés: A hagymákat apróra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és megfőzzük. A padlizsánt ujjnyi karikákra vágjuk, majd kevés olajon (serpenyőben vagy rostlapon) megsütjük. A paradicsomot kockákra vágjuk. A vajból, tejből és a lisztből besamel mártást készítünk /világos vajas rántás, tejjel sűrűre főzve /, majd ízesítjük ételízesítővel és borssal.
Elkészítés: A hagymát olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a húst, befűszerezzük sóval, őrölt köménnyel, borssal, fahéjjal, oregánóval. Pici vizet alá öntve puhára pároljuk. Belekeverjük a felkockázott paradicsomot, de nem főzzük tovább. Egy magasabb szélű tepsibe rétegezzük. Először a burgonyát, rá a húst. Befedjük a padlizsánnal. Rákenjük a besamel mártást, végül megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőben, k.b. 30 perc alatt (160 fokon) készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.