Wow! Ezt is elkészítem! :D:D:D
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 db tojás,
- 1 kis pohár joghurt,
- 3 ek. olaj,
- 1,5 tk. só,
- 1 ek. cukor,
- 1,8 dl víz,
- 2 dkg élesztő,
- fekete szezámmag vagy mák (ezt én elfelejtettem)
- + 1 tojás a kenéshez.
Töltelékhez:
- 50 dkg darált hús (eredeti recept 30 dkg darált főtt sonkát ír)
- 1 ek tejföl,
- 1 tk mustár,
- 1/2 mk paprikakrém (Erős Pista)
- 1/2 mk őrölt bors,
- reszelt sajt,
- só
- az eredeti recept hagymát is ír, de én azt kihagytam, nem szeretjük.
A tésztát én a kenyérsütő géppel dagasztattam meg, de kézzel is lehet, csak akkor én nem száraz élesztőt használok, hanem frisset, amit előzőleg felfuttatok.
A töltelék elkészítéséhez előmelegítettem egy AMC alapelemet, a darált húst jól átpirítottam rajta, majd amikor a zsírját kiengedte, fűszereztem. Kissé kihűtve hozzákevertem a tejfölt, a mustárt és a reszelt sajtot.
A megkelt tésztát 4 részre osztottam, egyenként 24 cm-es, kör alakú lapokká nyújtottam. (Ezt úgy a legkönnyebb, hogy a főzőelem fedőjét használjuk a megfelelő méret kialakításához.) Két napraforgót készítettem belőlük.
Sütőpapírból 2 kört vágtam ki (itt is a fedőt rajzoltam körbe, csak nagyobb méretűre vágta, a papírt, hogy meg tudjam fogni az edénybe helyezéskor.). Erre fektettem a tésztát, mait megkentem a darált húsos keverékkel. Tetejére került egy másik lap, amelynek a közepére pohár segítségével nyomatot készítettem, vigyázva, hogy ne vágjam át a tésztát, csak benyomódjon. Ebbe került volna a fekete szezámmag vagy mák, de ezt én most elfelejtettem. A tészta széleit egészen eddig a közép körig pizzavágóval sűrűn bevagdaltam, majd az így kialakult szirmokat duplán megtekertem. Tetejét a felvert tojással megkentem.
Közben előmelegítettem egy 24 cm-es AMC alapelemet és a sütőpapír segítségével a tésztát belelhelyeztem. Az AMC elemben nem kell sütőpapírt használni, de a bevagdalt tésztát másképp nem tudtam volna az edénybe belehelyezni, kizárólag ezért volt rá szükségem.
A Navigéniót alacsony fokozatra állítottam és fedő alatt a tésztát kissé átsütöm. Csak 3-5 perc. Ezután a Navigeniót az edényre fordítom és - továbbra is alacsony fokozaton - a tésztát felülről is megsütöm.
Más töltelékkel is készíthető - akár édessel is - és maradék húsok felhasználására is kiváló. Elkészítése igényel némi türelmet, de megéri!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.