Gyönyörű és biztos finom is
Tésztája
Baba piskóta 2 csomag
Krém:
Narancs marmelád lekvár
1 vanília pudingpor (főzni való)
3 dl narancslé
3-5 csepp narancs aroma
25dkg vaj
6 evőkanál cukor
Díszítés:
kerek piskóta
Narancs zselatin
Narancs szeletek
Narancs kandírozva
Elkészítés
A krémet megfőzzük legelőször is. A narancslében elkeverjük a vaníliás pudingot 3 kanál cukorral krémmé főzzük ,amíg hűl kikeverjük a vajat a másik 3 kanál cukorral és a narancs aromával. Mikor kihűlt a krém belekeverjük a vajat és a narancs marmelád lekvárt .A kerek torta formát alja nélkül csak a karimát papírra rakjuk .Narancs levébe mártott baba piskótákat rakunk alulra .Erre jön egy réteg krém és ezt 3 alkalommal megismételjük .Tetejére is krém kerül ,majd narancs karika szeletek és kandírozott naranccsal megszórjuk. Jó ha egy kicsit vagy egy napot tud állni a hűtőben .Elkészítjük a zselatint a tasak leírása szerint .Majd ha kocsonyásodik ráöntjük a tetejére.
Amikor levesszük a karimát róla külsejét narancslébe mártott kerek piskótával díszitjük.
Készült Apukám 71.szülinapjára
Saját recept ötlet alapján
Csibrák Ildikó
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.