4 alaposan megmosott narancs héja
½ citrom
2 kiskanál citromsav
kevés víz
0, 75 dg cukor
4 l víz
A narancshéjat vékony csíkokra vágom, és a kimagozott felszeletelt citrommal együtt egy 7 dc-s befőttes pohárba rakom.Egy kevés vízzel felöntöm, hogy ellepje. 2 kiskanál citromsavat szórok rá.Megkeverem.Lezárom.3 napig állni hagyom, közben naponta legalább 2-szer megkeverem.
3 nap múlva leturmixolom.Közben a cukorból és a 4 l vízből szirupot főzök. A forrásban lévő szirupba belekeverem a leturmixolt pépet, és főzöm 3 percig. Félreteszem, s amikor már kihűlt, leszűröm, de nem szükséges, így is fogyasztható.Hűtőszekrényben, műanyag palackokban, akár 8 hétig is eláll.Sokkal ízletesebb, mint a boltban vett narancsitalok, és legalább tudom, hogy mi van benne.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.