Hozzávalók: 9 db-hoz
13 dkg rétesliszt
12 dkg porított eritrit, vagy porcukor
12 dkg vaj, vagy margarin
2 egész tojás
1/2 cs. sütőpor
csipet só
1/2 narancs
A puha vajat az édesítővel a csipet sóval, habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk, a narancs levét és a lereszelt héját belekeverjük, végül a sütőporos lisztet óvatosan beleforgatjuk és (fánksütőbe) egy megfelelő vajjal kikent formába adagolva megsütjük.
200 fokra előmelegített sütőben 5 percig, majd 175 fokon szép aranysárgára sütjük, (kb. 20 per) tűpróbával ellenőrizzük.
Önmagában fogyasztva, de délutáni teával is nagyon finom desszert.
Jó étvágyat hozzá!
régi recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.