50 dk sütőtök
1 db alma
1 db krumpli (nagyobb)
1 db vöröshagyma
1-2 db narancs
2-3 ek méz
2 db húsleveskocka
5 dk vaj
2 dl tejszín
só
őrölt fehérbors
szerecsendió
víz
A töknek kiszedni a magját és levágni a haját, majd apróbb kockákra feldarabolni.
A hagymát, az almát, a krumplit szintén megpucolni és apróra felvágni.
Egy edénybe beletenni a vajat, az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre párolni. Ha már üvegesre párolódott, hozzáadni a mézet és együtt karamellizálni egy kicsit.
Ezután rátenni a kockára vágott tököt, az almát és a krumplit, majd ráreszelni a narancshéját. Jól összeforgatni, és felönteni annyi vízzel, hogy ellepje.
Ízlés szerint fűszerezni, majd puhára főzni.
Ha már teljesen megpuhultak a hozzávalók, levenni a tűzről és botmixerrel pépesíteni.
Végül visszahelyezni a tűzre és állandó keverés mellett, belekeverni a tejszínt. Jól kiforralni és beletenni a felkockázott narancsot. 2-3 percig még így főzni tovább, majd elzárni a gázt, lefedni és kicsit hagyni hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor a tetejét tökmaggal megszórni. Kínálhatunk még hozzá sajtos pirítóst, de anélkül is nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.