Hozzávalók:
tésztához:
6 db tojás
18 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
5 dkg liszt
a tetejére baracklekvár
a habhoz:
4 db tojás fehér
25 dkg porcukor
a mázhoz:
10 dkg cukor
2 dkg kakaópor
2 evőkanál tej
10 dkg vaj
1-2 evőkanál olaj /ettől fényesebb lesz a máz/
egy pici fahéj/elhagyható/
Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kakaóport és a lisztet. Ezzel is jól elkeverem, majd a tojásfehérjéből felvert habot óvatosan hozzáadom. A massza elég sűrű, így kicsit nehezebben dolgozható el a hab benne. Sütőpapírral bélelt tepsibe/ jelen esetben torta karikába/ simítom és előmelegített sütőben, kis lángon megsütöm. A sütés kb.20 perc, de tűpróbával ellenőrizni kell, hogy megsült-e. Amíg a tészta sül, addig a tojásfehérjéhez hozzáadom a cukrot és gőz felett kemény habbá verem. Akkor jó, ha az ujjammal kiemelve belőle, már nem cseppen, hanem rajta marad.
A tésztát a sütőből kivéve megkenem vékony rétegben, folyósabb baracklekvárral, majd rásimítom a felvert tojáshabot és a legkisebb fokozaton rózsaszínűre sütöm a habot. Ügyelni kell, hogy a hab ne süljön túl, mert akkor a szeletelésnél törni fog!
Amíg a hab sül, elkészítem a csoki mázat: a cukrot a kakaóval simára keverem, majd a tejet hozzáadva felfőzöm, amíg buborékos nem lesz. Ezt követően belekeverem a vajat és ha már a máz is kihűlt /besűrűsödött/ és a tészta is teljesen hideg, rásimítom a mázat a süti tetejére.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.