felvitel dátuma: 2014-03-09 20:10:34
mai nézettség: 2
nézettség: 1639
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:
Tésztához:
20dkgcukor
4 tojássárgája
5dkgzsír
2dkgkakaó
1cssütőpor
20dkgliszt
12ektej
Habhoz:
20dkgcukor
4tojásfehérje
Tetejére:
éttortabevonó,vagysütésállócsokicsepp
A habalákenhetünk2-3eksavanyúlekvárt.
Szükségünk lesz még 26-os kapcsos tortaformára,sütőpapírra.
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 35 perc
Elkészítés:
A sütőtelőmelegítjük 180 fokra.
A cukrot a zsírral,tojássárgákkalhabosrakeverjük,hozzáadjuk a kakaóport,ezzel is összedolgozzuk.
Beletesszük a lisztet,sütőport,és a tejjeljólkikeverjük.
A tortaformaaljábasütőpapírthelyezünk,beleöntjük a tésztát,és 20 percig,tűpróbáigsütjük.
Kivesszükasütőből,egysütőlemezre,vagytepsirehelyezzük,levesszükróla a tortaformaoldalát,ésmegkenjük a tésztánktetejétlekvárral.
Amíg sült a tésztánk elkészítettük a habot.Gőz felett 15 percig habverővel felverjük a tojásfehérjét a cukorral.Ezt a kemény habot a lekváros tésztánk tetejére kenjük,megszórjuk a csokicseppekkel,
és visszatesszük a sütőbe,teljes takarékon 15 percig szárítjuk.
Aki csokimázzal akarja lecsurgatni,a szárítás,és hűtés után tegye.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó. Vegyenrésztfolyamatoshavidíjazáson. Ittkönnyenmegtanulfőzni.
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.