Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg cukor
5 tojás sárgája
5 dkg margarin
2 dkg kakaó
1 cs sütőpor
20 dkg liszt
2 dl tej
Kenéshez:
2-3 ek sárgabaracklekvár
Krém
1 cs vanília puding
5 dl tej
10 dkg cukor
Habhoz:
5 tojás fehérje
1 citrom leve
20 dkg cukor
Csoki mázhoz:
10 dkg cukor
1 pici víz
2 ek kakaópor
2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A cukrot a margarinnal és a sárgákkal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt, kerek tortaformában 150 fokon kb 35-40 percig sütjük.
A tojásfehérjét gőz fölött a cukorral, a citrom levével keményre verjük.
Mikor a tortalap kisült ,ketté vágjuk, hagyjuk hűlni. Addig is elkészítjük a pudingot a tasakon lévő utasítás szerint.
A tésztát baracklekvárral megkenjük, majd a pudingot is rátesszük.
Ráfordítjuk a másik felét.
A habot rásimítjuk.
Oldalára is tetszés szerint.
A tetejére a csoki mázhoz a cukrot felöntjük a vízzel, olajjal, beletesszük a kakaóport, és kis gázon forraljuk 1-2 percig.
Utána levesszük a tűzről, kicsit kihűtjük és mehet a torta tetejére.
A csokis szirupot teljesen nem szabad kihűteni, csak annyira, hogy ne legyen forró!
Most oldalára került inkább a máz a könnyebb díszítés miatt.
De az egészet is leönthetjük a csoki mázzal .
Természetesen a recept egyedi ötletem alapján készült.
Drága fiam születésnapjára.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.