Hozzávalók:
1 csirke darabolva,vagy 6db egész csirkecomb
A fűszerkeverékhez:
5 dkg liszt
1 púpos kávéskanál pirospaprika
1 mokkáskanál majoránna
1 mokkáskanál őrölt bors
1 púpos teáskanál só
2 nagy gerezd fokhagyma
1 késhegynyi őrölt kömény
az egészet összekeverjük
10 dkg.reszelt füstölt sajt
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy tejföl
4 evőkanál olaj/kókuszzsír,stb./
1 dkg vaj a tepsi/jénai kikenéséhez
Elkészítés:
A csirkedarabokat a fűszerkeverékkel bedörzsöljük,/ne legyen vizes a hús!/majd a kivajazott sütőtálba rakjuk.A maradék fűszerkeveréket rászórjuk a tetejére,majd rákarikázzuk a vöröshagymát,a reszelt sajtot rászórjuk,végül a tejfölt az olajjal összekeverjük és egyenletesen a tetejére öntjük.
Forró sütőben közepes lángon 50 percig sütöm.
Párolt rizs,sült burgonya,vajas zöldség illik hozzá.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.