A karamellöntetről lehet tudni bővebben?
25 dkg darált omlós keksz-én vajas kekszet szoktam használni
10 dkg olvasztott vaj
65 dkg natúr tejszínes krémsajt-nem muszáj mascarponét venni,lehet sima sajtkrém
15 dkg cukor vagy porcukor
1,5 evőkanál liszt
1 vaníliás cukor
1 dl tejföl
3 tojás
A kekszet összekeverem az olvasztott vajjal (nem baj ha nem áll össze homogén masszává).A kekszes masszát egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába nyomkodom,és beteszem a hűtőbe.
A sütőt előmelegítem 170 fokra.
A krémsajtot összekeverem a cukorral,vaníliás cukorral,liszttel,tejfölle
Ráöntöm a kekszes alapra és beteszem a sütőbe 50 percre.
Mikor letelt az 50 perc kinyitom a sütő ajtaját,és hagyom még bent a rácson hűlni.
Nem baj,ha egyből a sütés után még lágynak tűnik a tészta.Hűlés közben megszilárdul.
Leönthetjük karamellöntettel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.