Tésztához:
1 bögre finom liszt,
3/4 bögre kristálycukor,
4-tojás,
4 evőkanál forró víz,
fél tasak sütőpor.
Töltelékhez:
25 dkg,
darált keksz,
2,5 dl langyos tej,
2 evőkanál cukornélküli kakaópor,
20-dkg nugátkrém,
3 evőkanál rum,v. rumaroma,
2 tábla fehércsoki a máznak.
4-tojást,a cukorral habosra keverjük,ehhez adjuk a 4evőkanál forró vízet,jól össze keverjük habosra.
Majd a bögre liszttel elkevert sütőport lassacskán hozzá keverjük.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütő papírral,és ebbe imítjuk,előmelegített sütőben közepeslángon 15-perc alatt készre sütjük.
Ha kihült ruhára borítjuk és a papírt óvatosan lehuzzuk róla.
Majd vissza tesszük a tepsibe és a krémet elkészítjük.
Krém:
Tejet feltesszük a kakaóval összefözzük,majd ehhez hozzáadjuk a darált kekszet,a nugát krémet,a 3-evőkanál rumot,jól összedolgozzuk,és a kihült tésztára kenjük.
Majd gőz felett felolvasztjuk kislábosban a fehér csokoládét,és a krémre egyeletesen rákenjük.
Hideg helyre tesszük, ha már a máz is meg kötött rajt,forró vízes késsel fel szeleteljük.
Nagyon finom és kiadós.Kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánlom.
JÓÉTVÁGYAT HOZZÁ!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.