A tésztához: 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 10 dkg cukor, 3 tojás sárga, 10 dkg olvasztott vaj, 5 g só, 2,5 dkg élesztő, 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez
450 g nutella
Tetejére
3 tojás fehérje
1 csepp kristály cukor
egy csepp tej
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk Meleg helyen kétszeresére kelesztjük . Ha megkelt jól. . Két részre vágjuk, és mindegyiket gombócoknak kidolgozzuk..Egyformára kinyújtjuk és abból a keverékből amit a tetejére is teszünk majd ,avval jól megkenjük ezután a nutellát egyenletesen elosztjuk a tésztákon .Az így megkent tésztákat feltekerjük és egyenletes szeletekre vágjuk .Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé hogy ne lapuljanak el
Tetejét megkenjük jól a tejes cukros tojás fehérjés keverékkel szintén és 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.Ha még maradt a kenő anyagból akkor sütés közben is kenegethetjük vele ,annál szebb lesz.
A sutőből kivéve porcukros vaniliás cukorral meghintjük .
Hidegen melegen is isteni finom ,nagyon puha tészta
Ebből az adagból 45 db lesz
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.