Elkészítés:
Elkészítés vajas rész:
A vajat vagy margarint a liszttel összegyúrjuk. Egy folpakkba csomagolva hűtőbe tesszük egy fél órára.
Tészta elkészítése: a tejbe tesszük az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot összekeverjük, majd hagyjuk állni 10 percet. Egy tálba tesszük a liszteket, a sóval elkeverjük. Majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt és egynemű tésztát gyúrunk belőle. A tészta tetejére vágunk egy keresztet , majd letakarva hagyjuk pihenni egy fél órát. Először kinyújtjuk a lisztes részt, nagyjából 2 cm vastagra. A vajas tömböt a tészta közepére rakjuk, és körbehajtogatjuk. Lefordítjuk, és kinyújtjuk. Összehajtogatjuk, majd újra kinyújtjuk és hajtogatjuk, lefóliázzuk és pihentetjük hűtőbe n. Ezt kb. háromszor ismételjük meg fél órás hűtőben való pihentetéssel ahhoz, hogy igazi leveles tésztát kapjunk. A hajtások végeztével újabb fél órás hűtőben pihentetés. Lisztezett felületen kinyújtjuk téglalapra a tésztát,majd harmadoljuk és azokat átlósan félbe vágjuk és 6 db háromszöget kapunk. A tészta szélesebb felületének a közepére halmozunk krémet,majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egy db tojás sárgáját egy pici tejjel felverünk, majd megkenjük egy ecset segítségével a croissanok felületét. Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.
A csokoládét az olajjal gőz fölött felolvasztjuk. A kisült croissanokat meglocsoljuk a csokival , majd megszórjuk szórócukorral. Jó étvágyat kívánok hozzá!