20 dkg háztartási keksz
12,5 dkg olvaszott vaj
Töltelékhez:
4 tojás
3/4 dl cukor(a tojásfehérjéhez)
3 teáskanál zselatin+ 3/4 dl víz
2 teáskanál reszelt citromhéj
3/4 dl citromlé
3/4 dl cukor
Egy kb 24 cm átmérőjű formába nyomkodjuk az összemorzsolt keksz és a vaj keverékét, majd félórára hűtőbe tesszük.
Tűzálló edényben elkeverjük a tojássárgáját a cukorral, hozzáadjuk a megduzzadt zselatint a vízzel együtt, valamint a citromhéjat és a citromlevet.
Állandóan keverve addig melegítjük, míg sűrűsödni kezd.
Levesszük a tűzről, és lefedve szobahőmérsékletűre hűtjűk.
A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot,és tovább verjük, majd óvatosan a tojássárgájához keverjük.
Végül a kekszre öntjük.
Hűtőben hagyjuk megdermedni.
Igazi nyári hűsítő torta!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.