Rozika, ezt ma megpróbálom, nagyon jól néz ki!!!!!!!!!!!!!!
0, 5 kg sertéskaraj
1 kg fejes káposzta
1 nagy fej vöröshagyma
2, 5 dc tejföl
1 csokor apróra vágott kapor
1 dc olaj
só
őrölt bors
kevés piros paprika
kevés ecet
A húst felszeletelem, kiklopfolom, megsózom, megborsozom, kevés piros paprikával megszórom. Forró olajon gyorsan megsütöm. Az olajból a hússzeleteket kiemelem, félreteszem. Ebben az olajban a karikára vágott hagymát kicsit megpirítom. Közben a káposztát legyalulom, sós ectes vízben megfőzöm. Közben a tejfölbe belekeverem a vágott kaprot, kissé megsózom.
Egy kiolajozott tepsibe beleterítem a káposzta felét. Erre rárakom a hússzeletek felét, a tejfölös- kapros keverék felét. Újra káposzta következik, majd hússzeletek, tejfölös- kapros keverék. Az egészet beborítom a pirított hagymakarikákkal, és meglocsolom a maradék olajjal amiben a húst és a hagymát sütöttem.
180 fokos előmelegített sütőben, alufólia alatt sütöm 45 percig, majd a fóliát levéve a rakott káposztát addig sütöm, míg a teteje egy kicsit megpirul.
Knédlivel tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.