1 ici-pici tök
1 maréknyi kapor
1 lila újhagyma
pici só
1 marék zabpehely, vagy 1 dl zabtejszín
forrásvíz
Fasírt:
1 sárgarépa
1/2 vörös hagyma
1 marék medvehagyma
2 marék zabpehely
1 ek sárga lenmag
1 marék szotyi
1 csipet köménymag
1 csipet curry
1 tk pirospaprika
6 tekerés bors
1 tk fekete szezámmag
1 ek sárga lenmag
annyi forrásvíz, hogy turmixolható legyen.
A tököt megpucoljuk, majd legyaluljuk.
Jó esetben egy robotgéppel.
Szósz:
A tök kivételével az össze hozzávalót összeturmixoljuk. Majd a tököt tányérra tesszük és ráöntjük a mártást. Jól összekeverjük, és hagyjuk, had érjenek össze az ízek. Addig megcsináljuk a fasírtot.
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és annyi lenmagot teszünk hozzá, hogy jól formázható legyen.
Az az igazság, hogy most egy picit megpirongattam, így meghempergettem egy kis zsemlemorzsában, és gyorsan megpirítottam egy picit.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.