1 fej vöröshagyma
20 dkg vaj
40 dkg pulyka vagy csirkemell, vagy sertéscomb, 8 dkg gomba
8-10 dkg karfiol
10 dkg sárgarépa
8 dkg zöldborsó
só, bors
2 dl tejszin vagy egy nagy evőkanál tejföl
A gombóchoz:
1 tojás
3-4 evőkanál liszt
10 dkg főtt burgonya
só, bors, szerecsendió
A fűszerek Toldi Fűszer termékek www.toldifuszer.hu
A felkockázott hagymát a felkockázott hússal a vajon megpároljuk,Belerakjuk az apritott gombát,és felöntjük 2l vizzel,hozzáadjuk a karfiolt a darabolt sárgarépát és a zöldborsót./ ha üveges van, akkor csak a főzés végén adjuk hozzá!/,só bors,ha megpuhultak mehet bele a tejszin vagy a levessel kikevert tejföl.
A burgonyát megfőzzük sós vizben és áttörjük,kicsit hűl és hozzáadjuk a lisztet és a tojást, sót,borsot a szerecsendiót és összegyúrjuk, kis gombócokat formálunk,én külön forró sós vizben főzöm ki és a tálaláskor teszem a tányérba,mert így nem ázik el, ha valaki később eszik a levesből..Jóétvágyat,nagyon finom és laktató,ezután egy tészta megteszi másodiknak.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.