Csodaszép - mint mindig - és nagyon finom leves!
1/2 kg borjú lapocka /lehet sertés,csirke vagy pulyka is/
2 szál sárgarépa
2 szál gyökér /fehérrépa/
15 dkg gomba
15 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/4 zeller gumó vagy zeller zöld
petrezselyem zöld
1/2 citrom leve
5 dkg vaj
15 dkg karfiol
2 dl főző tejszín
1 ek.finom liszt
ételízesítő
őrölt fehér bors
tárkony
só
A gombóchoz:
2 szem burgonya
1 db tojás
só
őrölt bors
petrezselyem zöld
3 ek.finom liszt
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés: A húst ,gombát és a zöldségeket kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A burgonyát megfőzzük, kihűtjük.
Elkészítés: A vajon a hagymát megfonnyasztjuk, rátesszük a kockákra vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és felöntjük vízzel. Ízesítjük sóval, fehér borssal, ételízesítővel. Közben elkészítjük a gombócokat. A burgonyát áttörjük krumplinyomón, hozzáadjuk a tojást, lisztet, sót, petrezselyemzöldet és összedolgozzuk. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és a forrásban lévő leveshez adjuk. Ha a gombóc is megpuhult /kb 8-10 perc/, liszttel elkevert tejszínnel behabarjuk. Ha újraforrt, beleöntjük a citrom levét. Tovább forralni már nem kell!Aki szereti csipetnyi tárkonyt is tehet bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.