Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Nyírségi húsgombócleves

felvitel dátuma: 2013-03-25 07:49:14       mai nézettség: 1       nézettség: 3593
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

 

 

A leves hozzávalói, 4 személyre
2 db. sárgarépa, 1 db. petrezselyemgyökér, 2 db krumpli, zöldbab ízlés szerint, ha van friss zöldpaprika, esetleg 1 nagyobb paradicsom, kávéskanálnyi őrölt piros paprika, 2dl. főzőtejszín, vagy tejföl, kevés liszt a habaráshoz. Ízlés szerint tehető hozzá, aprított petrezselyem zöld, mustár, vagy ecet.
 
A gombóchoz:
250 g. darált hús, 2 ek. liszt, 2 ek. rizs, 2 tojás, , őrölt bors, 1 nagy fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva,

vagy reszelve. A gombócba is gyúrhatunk petrezselyem zöldet.zöldet.

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

 

 
Sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zöldbabot, krumplit kockákra aprítok, majd 1 fej hagymával, sóval, szemes borssal, felteszem főni. Míg , elkészítem a gombócokat, a már az előzőekben felsorolt alapanyagokból. Mikor a leveslé felforrt, beleteszem a gombócokat, és kb. 20 perc alatt együtt készre főzöm. A rizsnek kell megpuhulnia, mert a hús hamarabb megfő. Ha nem vagyunk biztosak időérzékünkben, nyugodtan vegyünk mintát a gombócokból. Nem szégyen megkóstolni, sőt kötelező! Ha úgy érezzük, közel van a kész állapothoz, behabarjuk. Ha tejföllel csináljuk, savanykásabb lesz. Mindenképpen ajánlom a pikáns ízt, így ha tejszínes habarást készítünk, kevés ecet, vagy kávéskanálnyi mustár is mehet hozzá. Ezt mindenki saját ízlésére bízom. A végén, apróra vágott petrezselyem zölddel is megszórhatjuk kicsit. Nem csak az ízén, hanem az esztétikai élményen is javít, a frissen vágott petrezselyem zöld
 
Minimális gyakorlat szükséges hozzá, elsősorban a gombócok elkészítése miatt.
étvágyat hozzá!
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.