( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk.
A répát karikára, ha vastagabb, akkor fél karikára, a petrezselymet karikára vágjuk.
A hagymákat, a krumplit, a karalábét felkockázzuk.
Ha fagyasztott alapanyagokat használunk, akkor azokat felengedés nélkül dobjuk a forró vízbe.
Minden zöldséget egy fazékba teszünk, felengedjük kétszer annyi vízzel, mint a zöldségek.
Beleszórjuk a fűszereket.
Addig főzzük, amíg minden zöldség meg nem puhul.
Levesszük a tűzről, hagyjuk pár percet hűlni, majd egy botmixerrel pépesítjük.
A tejszínt beleöntjük, és újra felforraljuk.
Melegen tálaljuk.
Kínálhatjuk pirított kenyérkockákkal, magokkal, reszelt sajttal, esetleg kenyérgyönggyel.
Liszttel tehetjük sűrűbbé vagy vízzel hígíthatjuk ízlés szerint.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.