Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Nyújtófás rétes

felvitel dátuma: 2014-10-07 08:12:27       mai nézettség: 1       nézettség: 1254
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

25 dkg liszt
3 dkg zsír
1 db tojás
langyos víz
2 evőkanál ecet
pici
 

tészta kenéséhez:
10 dkg liszt*finom liszt legyen
10 dkg zsír
a túrós-meggyes töltelékhez:
fél kg tehéntúró
2 db tojás
2 evőkanál búzadara
16 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
40 dkg meggy
4 evőkanál porcukor
édes morzsa

Édes morzsa

- 10 dkg zsemlemorzsa,
- 2 evőkanál kristálycukor

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

Édes morzsa:

Keverd össze a két hozzávalót, majd serpenyőben zsiradék nélkül pirítsd arany barnára. Felhasználható: réteseknél a töltelékből kifolyó felszívására, valamint, aki nem szereti a gombócoknál a zsírban megpirított édes morzsát, az így használja fel.

Tészta készítése:

A 25 dkg lisztet, a 3 dkg zsírral, a tojással, az ecettel és annyi langyos vízzel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, összegyúrjuk. Vékonyra kisodorjuk, és megkenjük a 10 dkg (puha, nem olvasztott) zsír, valamint a 10 dkg liszt keverékével. A tésztát, mint a bejglit, felcsavarjuk, kb. fél órát állni hagyjuk, közben elkészítjük a tölteléket. A túrótöltelékhez a túrót áttörjük, elkeverjük a tojás sárgájával, búzadarával, cukorral, citromhéjjal, majd óvatosan hozzávegyítjük a tojások felvert habját. A meggyet kimagozzuk, és alaposan lecsepegtetjük.
A pihentetés után a tésztát három részre osztjuk, és mindegyiket tepsi hosszúságúra nyújtjuk. A tésztalapok középső harmadát megszórjuk édes morzsával, hogy a töltelék nem áztassa át a tésztát, majd 3 tésztalapra a túrós tölteléket rákanalazzuk, meggyet elkeverjük a 4 evőkanál porcukorral, és túrós töltelék tetejére rakosgatjuk. Ezután a töltelékre hajtjuk a tészta két oldalát, és a rudak végeit összenyomjuk. A rudak tetejét tojással megkenjük, és forró sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Lehet a töltelék almával, meggyel kinek mi az igénye. Ezt a tésztát gyorsabb elkészíteni mint a húzogatós rétest.

 

Almatölteléket lereszelem kicsavarom a létől,és cukorral, fahéjjal ízesitem úgy töltöm meg a tésztát.

Ez most bolti réteslapból van csinálva, mert nem volt sok időm,kettő réteslapot teszek egybe, 1dob Egy 330 g tejfölt kikeverek 1 dl olajjal, majd megkenem a felső lapot vastagon és meghintem a töltelékkel feltekerem, megkenem tojással és mehet az előmelegített sütőbe..

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.