Hozzávalók:
30 dkg babapiskóta,/nálam sajátkészítésű diabetikus/
10dkg cukor,/nálam eritrit-stevia keveréke/
1cs natúr gesztenyepüré,
kb 1l.tej,
1 ü.magozott meggy,/nálam 1/2kg. fagyasztott/
1,1/2cs. vanília puding,
1/2dl.rum,vagy aroma,pici vízzel hígítva
10 dkg.csoki,/nálam diabetikus/
2 dl. habtejszín,/nekem nem édesített volt,így ebbe folyékony édesítőt tettem./
1 cs. vanília cukor,/nálam natúr vanília por/
Elkészítés:
A vanília pudingot 4dl tejben,5dkg cukorral/eritrittel/ megfőzzük.
A kb.6-8dl. tejbe beletesszük a rumot/aromát,a vaníliát,a maradék cukrot és a piskótákat,amit úgy osztunk el,hogy alulra kb.5dkg,a közepébe,kb10 dkg,a tetejére kb.15 dkg jusson,egyenként,jól belemártogatjuk,majd egy jénai tál alját körberakjuk vele,erre jön a puding fele,rá a lereszelt gesztenye püré fele,végül a meggy befőtt fele.
Ezt a műveletet még egyszer megismételjük és a tetejét a maradék piskótával fedjük be,majd a csokoládét egy kis vajjal felolvasztjuk /én mikróba tettem/ és rácsorgatjuk a tetejére,vagy rákenjük. Hűtjük és másnap tejszínnel díszítve kínáljuk. Jó étvágyat hozzá! <3
A csokiból elég 5dkg és elég csorgatni,vagy,csak kakaóporral leszórni. Ki hogyan szeretné.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.