80 dkg finom liszt,
20 dkg rétes liszt
1 tojás
5 dkg élesztő
2 dl meleg víz
1 dl langyos tej
15 dkg párizsi
3 dl tejföl
15 dkg kukorica
0 dkg ananász kompót
10 dkg gomba
15 dkg sajt
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pizzakrém
2 dkg cukor
2 evő kanál étolaj
3 dkg só
Liszteket egy mély tálba öntjük kissé összekeverjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe morzsoljuk az élesztőt, rá a sót, cukrot.
Erre öntjük a tejet és 3 percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a vízet, tojást, ezt jól összedolgozzuk és végül az étolajat ezt is jól beledolgozzuk, majd kissé a tetejét liszttel megszórjuk, és kelni hagyjuk fél órát.
TÖLTELÉK:
A tejfölbe beletesszük a pizzakrémet, a 3 gerezd zúzott fokhagymát.
A párizsit aprókockára vágjuk, a sajtot lereszelkük, gombát kiskockára vágjuk, és az ananászt is úgyszintén.
Majd a megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk és két cípót formálunk belőle.
Az egyiket tálba visszatesszük, míg a másikat lisztezett deszkán vékony téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük tejföllel, majd rászórjuk fele hozzávalókat, a sajt kivételével.
Ezt feltekerjük szorosan és kétújjnyi szélesre szeleteljük.
Enyhén zsírozott sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de kissé mindegyik alját összecsípjük, hogy ne follyon ki a töltelék belőle.
Ugyanígy járunk el a másik tésztával is, végül a reszelt sajtot egyenletesen rászórjuk.
Majd előmelegített sütőben teljes lángon készre sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.