Hozzávalók:
1 kg oldalas, 1- 1 db fehérhúsú, és píros húsú paprika, 2 db vöröshagyma, 3 db paradicsom, 1db nagy sárgarépa, oldala fűszerkeverék,1 ek zsír,30 dkg burgonya 1, 5 dl fehér bor
Elkészítés
A zöldséget nagyobb hasábokra daraboljuk, a hagymát negyedeljük, a burgonyát négy felé vágjuk. A fűszerkeverék hozzávalóit alaposan összekeverjük. Az oldalast a csontközökben elvágjuk. Egy keverőtálban a húsokat és a zöldséget a fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük ízlés szerint, de úgy, hogy mindenhova jusson belőle, és sózzuk kissé. Egy tepsibe rakjuk a zöldséges húst, aláöntjük a bort és a vizet. Ügyeljünk rá, hogy a vizet öntve, le ne mossuk a fűszereket a húsról! Alufóliával lezárjuk a tepsit, és 200 fokra előmelegített sütőt, majd 150 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és kb. 1,5 órát sütjük. Ha a hús sütési ideje lejárt, levesszük róla a fóliát, ellenőrizzük, hogy a hús és a zöldség puha-e, ha igen, akkor 200 fokra melegítjük a sütőt, és kb. 30 perc alatt megpirítjuk a húsos zöldséget.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.