· 8db csirkecomb
· 1 -2 evőkanál magyaros grill fűszer
· 4 cikk fokhagyma
· 1-evőkanál sült csirke fűszersó
· 1 tk asztali só
· 1 tk delikát ízesítő
· 1 tk őrölt bors
· 1 sütő tasak
Burgonyához
1kg új burgonya
1-2 tk delikát ízesítő
1 tk só
1 csokor petrezselyem zöld
2 szál zeller zöldje
1 sütő tasak
1. A csirkecombokat jól lemossuk, és leitatjuk róla a vizet. A Fűszereket összekeverjük egy tálban .A Fokhagymát apróra zúzzuk .A Sütő tasakba beletesszük a combokat majd ráöntjük a fúszer elegyet és rászórjuk a fokhagymát .A Záró gumival bezárjuk és jól összerázzuk a tasak tartalmát hogy jól bedörzsölődjön a fűszerekkel. A tepsibe amibe belehelyezem a tasakkal együtt csak a biztonság kedvéért nehogy kiszakadjon .
2. Jó szorosan zárjuk le a tasakot hogy a sütéskor keletkezett pára/gőz maradjon benne, és jól puhítsa meg a combokat.Ha ez kész akkor az új burgonyát csak jól megsikálom héjastól gerezdekre szelem ,persze a hibás részeket eltávolítom ,majd beleteszem a tasakba szintén de egy másikba külön.Összevágom a zeller és petrezselyem zöldeket apróra ,rászórom a delikátot és sót meg a zöldeket majd lezárom és jól összerázom .Szintén a tepsibe helyezem ,nekem elfért egy tepsin a kettő .Majd 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 25-30 perc után készre puhára sültek .Ha a burgonya elöbb kész kivehetjük .
Kiöntjük a tasakból tűzálló tálba és fogyasztható ,savanyúval ,salátával egyaránt
Jó étvágyat .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.