Finom lehet!
15 dkg roquefort vagy gorgonzola sajt (de készítheto csak trappista sajtból)
25 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
5 dkg dió, kis darabokra vágva (elhagyható)
2 tojás
1 kk só
1 kk frissen orolt fekete bors
1 kk cayenne bors (kihagyható)
A kenéshez:
1 tojássárgája
1 ek tej
A lisztben elvegyítjuk a sót, a borsot és a cayenne borsot.
A vajat és a sajtot kis kockákra vágjuk.
Az osszes hozzávalót a robotgépbe tesszuk és a dagasztókarral osszedolgoztatjuk. (Ha nincsen robotgépunk, akkor kézzel gyúrjuk a tésztát.)
A tésztát megfelezzuk és enyhén lisztes kézzel két, kb. 3-4 cm átméroju hengert formálunk. Mindkét tésztahengert folpackba csomagoljuk és hutobe tesszuk kb. 1 órára.
A pihentetési ido leteltével a tésztahengereket 1 cm széles korongokra vágjuk, a korongokat sutopapírral bélelt tepsire helyezzuk. (Kb. 30 korong lesz a fenti mennyiségbol.) Tetejuket megkenjuk a tejjel elkevert tojássárgájával.
Légkeverésen 180 fokos sutoben kb. 15-20 perc alatt aranyszínure sutjuk.
Megjegyzés: a sutopapírt kenjuk meg margarinnal. Nekem alul-felul sutom van, de 180 fokon sutottem én is :D
(Eredeti recept, a Nosalty háziasszonyától, Petrától.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.