4,5 dl natúr joghurt
1 tojás
2 dkg kristálycukor
12 dkg liszt (réteslisztet használtam)
csipetnyi só
1 tk szódabikarbóna
1 tk citromlé
kb. fél dl olaj a sutéshez
A joghurtot, a tojást, a cukrot, a lisztet és a csipetnyi sót simára keverjuk. A szódabikarbónát a citromlében felpezsegtetjuk és a tésztához adjuk. A palacsintasutot felforrósítjuk, kevés olajjal szilikonecset segítségével kikenjuk (minden adagolásnál pótoljuk). A palacsintatésztából nagy ek-nyi mennyiségeket a serpenyobe csurgatunk és mindkét oldalukat megsutjuk. Kb. 22 db lesz belole.
(Eredeti recept: Fozomasina blogja)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.