Oroszkrém torta ahogy a gyerekeim szeretik.
8 tojásos piskóta
Krém:
3 vanilia puding
7 dl tej
3 evőkanál cukor
7 tojás fehérje
25 dkg cukor
félmaréknyi mazsola
2 dl habtejszin
Krém:
3 vanilia puding 7 dcl tejben 3 evőkanál cukorral sűrűre főzve.
7 tojás fehérje 25 dkg cukorral kemény habbá verve és a sűrűre főzött pudinghoz keverve és még 3 percig tovább főzni.
Amikor megfőtt félmaréknyi mazsolát belekeverni és hagyni kihűlni. 2 dcl habtejszin felverve és a kihült pudingos krémhez keverve.
0,5 l habtejszint /megle cukrászhab/ kemény habbá verni
A piskótát 3 részre vágjuk.
Az alsó piskóta lapra rákenem a pudingoskrém felét, majd a felvert tejszin 1/3-át, rárakom a piskota 2 részét és megkenem a pudingos főzött krémmel, majd rárakom a tejszin 1/3 részét.
A tetejére rakom a piskóta felső lapját. Megkenem a maradék habtejszinnel, diszitem egy kicsit és holnapig hagyom összeérni az izeket.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.