tojás, liszt, cukor, sütőpor, barackbefőtt, mazsola, citrom, tej, rumaroma, zselatin, tejszin, ételszinezék
Oroszkrémtorta... (Kicsit szinesben!)
3x3 tojásból 3 piskótalapot készitünk. (3 tojásfehérjét habosra keverünk 3 kanál kristálycukorral. Közben egyenként belekeverjük a 3 tojássárgáját is. 3 kanál lisztet összekeverünk fél cs sütőporral, majd hozzávegyitjük a felvert habhoz. Tortasütőben megsütjük.)
Krém: 1 doboz barackbefőttet kockára vágunk, illetve 10 dkg mazsolát, 2 citrom reszelt héját, fél rumaromában beáztatunk.
5 tojássárgáját, 1 cs zselatint, 6 kanál porcukrot, 2 vaniliáscukrot 2 dl tejben felfőzünk. Kihütjük. 3 dl tejszint jó kemény habbá verünk, majd a felfőzött krémhez keverjük. Belerakjuk a barackbefőttet, illetve a citromhéjjal összekevert mazsolát. Megtöltjük a lapokat. A tortánkat tejszinhabbal diszitjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.