Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 dl tej, 50 g élesztő, 1 tk só, 1 ek cukor, 3 tojássárgája + 1 tojás a tetejére 1 ek zsír,
Krém: 25 dkg ráma, 20 dkg cukor, ( kristály) 2 ek kakaó, cukrozatlan
Elkészítése:
Élesztőt tejben kevés cukorral felfutatjuk, lisztet, sót, 1 ek cukrot a langyos tejjel és a felfutatott élesztővel, 3 tojás sárgával, 1 ek zsír hozzáadásával jól kidolgozzuk. Duplára kelesztjük, majd 9 db részre osztjuk, és hosszúkásra nyújtjuk, mindegyiket megkenjük a kakaós krémmel, feltekerjük, és 3 rudat összefonunk, így három, fonott rúd lesz belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 15 percet hagyjuk kelni, tojással lekenjük a tetejét és 170 fokon sütjük készre
Krém: A kakaót, cukrot és a puha rámát kikeverjük, és ezzel kenjük meg a tésztákat. Én egybe diót tettem
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.