5-6 db őszibarack (turmixolva ½ liter)
2 dl víz
¼ vanília
½ kk. szegfűszeg (ízlés szerint) (nem volt őrölt
½ kk. fahéj (ízlés szerint)
½ kk. gyömbér (ízlés szerint)
½ kk. szárított citromhéj ( jobb a friss, de pont nem volt itthon)
1 tk. szárított narancshéj (jobb a friss, de pont nem volt itthon)
1 narancs leve
1 ek. étkezési keményítő
2 dl tejszín
1-2 ek. méz / cukor (ízlés szerint)
citromfű
menta
csipetnyi só
www.toldifuszer.hu
A fűszereket a vízben felfőzzük. (Ha nem használunk teatojást, akkor szűrjük le) Szárított citromhéjat hasznájlunk, vagy lehetőleg biot vegyünk.
A barackot megmossuk, a magot eltávolítjuk és leturmixoljuk.
Hozzáadjuk a fűszeres léhez és egyet rottyantjunk rajta, maj beleöntjük a narancs levét.
Az étkezési keményítőt csomómentesen elkeverjük a tejszínnel és a leveshez adjuk, majd lassú tűzön besűrítjük.
Langyosra hűtjük és belekeverjük a mézet, ha nem forró levesbe tesszük megőrzi a vitamin tartalmát.
A citromfűvet és mentát alaposan megmossuk és nagyon apróra vágjuk és beleszórjuk a levesbe.
1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Most nem annyira aktuális ez a leves, de már nem kell sokat várni a friss alapanyagokra:) (Nálunk nagyon sok termett és emiatt elég sok került a fagyasztóba, de akinek belefér az konzervből is készítheti.Én borús, téli napokon is szeretem, mert a nyarat idézi, de akkor inkább szobahőmérsékletűre hűtve.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.