6 db tojás
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
1,5 dkg kakópor
2,5 dkg szitált zsemlemorzsa
15 dkg darált dió
késhegynyi sütőpor
étolaj a forma kenéséhez
1 tábla tortabevonó ( csokoládé )
díszítéshez mandulaszelet
A tojássárgáját a cukorral, vajjal, kikeverjük.
Belekeverjük a kakóport, zsemlemorzsát, darált diót, és a felvert tojás fehérjét.
( a darált dióba keverjük a sütőport )
Az őzgerinc formát kikenjük étolajjal, beleöntjük a masszát, és lassú tűzön sütjük 170-180 C-on
A formából kivesszük ( még langyosan ) és leöntjük csokimázzal.
A csokimázra mandula szeleteket helyezek.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.