Nagyon tetszik a recept, és szeretjük is.Én is kb. igy készitem el. Gratulálok!
• 1 kg tisztított és szeletelt pacal
• 2 nagy fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 db zöldpaprika
• 2 dl paradicsomlé
• ½ tk örölt kömény
• 1 tk majoranna
• 2,5 tk só vagy ízlés szerint
• 2 tk pirospaprika
• ízlés szerint Erős Pista
• olaj
• 1 szál zeller
• 1,5 tk liszt
• Átforraláshoz 2 db babérlevél
1. Általában mirelit pacalból és kuktában készítem, melyet felengedés után átmosok, majd babérleveles vízben átforralom. Ezt a levet leöntöm, a pacalt hideg vízzel leöblítem.
2. A felaprított vöröshagymát az aprított zöldpaprikával megdinsztelem, a zeller kivételével beleteszem az összes fűszert, a paradicsomlét. Amikor forr, belerakom a pacalt, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, lezárom a kuktát és 1 órát puhára főzöm.
3. A kuktának olyan tulajdonsága van, hogy nem fő szét benne semmi, tehát a pörkölt nem lesz szaftos, ezért átteszem egy lábasba és ott főzöm tovább, de beleteszem már a zeller levelet is. Klasszul sűrűsödni fog a leve, de vigyázzunk ne süssük szaftjára! Kell, hogy bő szaftja maradjon. A lisztet pici vízben elkeverem, és a pacalhoz öntöm. Egyet rottyan és készen is van.
4. Hagymás petrezselymes vagy köményes főtt krumplival tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.